5 perc szünet

Simon Andrással a miniszterelnök-jelölti vitáról

„A stílus maga az ember” – fogalmazta meg Georges-Louis Leclerc de Buffon francia természettudós az 1753-as akadémiai székfoglalóján. Simon András, az ATV műsorvezetője szerint nincs ez másképp egy előválasztási ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita esetén sem. A vitavezetővel néhány nappal a vasárnapi esemény előtt beszélgettünk közérthetőségről, mélyütésekről és a skandallumok elévüléséről.

A sírva nevetős darab

Az életközepi válságot dolgozza föl a Láthatáron Csoport hamarosan bemutatandó Mit ér, ha? című produkciója, amelynek során az alkotók az életük középkorát elérő nők küzdési stratégiákat dolgozzák föl. Feuer Yvette-tel, a társulat alapítójával és vezetőjével beszélgettünk.

Velem nő föl a márkám

Meyer Eszter-Virág, az Y Konszept márka alapítója intuitív alkatnak tartja magát, mindig több projektben gondolkodik egyszerre, de mára azt is megtanulta, hogy lassítson, ha arra van szüksége. Legújabb kollekciója kapcsán beszélgettünk a fiatal tervezővel.

A bevándorlásról őszintén

Szabad a pálya – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról? címmel jelent meg Bryan Caplan - Zach Weinersmith közös könyve, melyben közérthető módon, de a tudományos alapokat nem nélkülözve vizsgálják, milyen pozitív gazdasági hatásai lehetnek a bevándorlásnak, miért lenne jó mindannyiunknak, ha teljesen megszűnnének a bevándorlási korlátozások, mindezt képregény formátumban. A Helpers alapító igazgatójával és a könyv fő fordítójával Ürögdi Barbarával beszélgettünk.