5 perc szünet

Matcha tea Herendiben

Arra vállalkozott, hogy Magyarországra is elhozza a japán teaművészet, azt az életformát, ami rabul ejtette őt tizenhét évesen a szigetországban. Nem kis feladat ez, ha arra gondolunk, hogy egy teaösszejövetel milyen kötött szabályrendszeren alapszik. Pedig nagyon is kreatív és alkotói tevékenység Rajzó-Kontor Kornélia szerint.

Sütik szeretettel

Azt mondja, mára banálissá vált a története, pedig aki látta már a cukrászdája előtt kígyózó sorokat szombatonként, annak valószínűleg a banális lenne az utolsó szó, ami eszébe jut róla. Karrierváltásról, modern-házias sütikről, családi kedvencekről is mesél Márk Szonja.

Babos Tímea: Mindenben nyerni szeretnék

Mitől működik jól egy páros a pályán? Hogyan alakul a tenisz jövője, mit hozhat a küszöbön álló generációváltás? Melyik pályán érzi magát a legjobban és mit kapott a családjától, ami akár egy ilyen zaklatott éven, mint az idei is, átsegíti és folyton többre sarkallja? Egyebek mellett ezeket is megtudhatják Babos Tímeától.

Két munka között lenni a legjobb

Sokan filmsorozatokból, filmszerepeiből ismerik Elek Ferencet, aki már több mint húsz éve a budapesti Katona József Színház tagja, és büszkén vallja magát Zsámbéki Gábor tanítványának. Mesterekről, munkamániáról, a színházi kényszerszünet hatásairól beszélgettünk, meg arról, miért volt a nyilvánosan sohasem politizáló színész számára egyértelmű, hogy őrséget álljon a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi blokádja idején.

A sátrunkból kilépve új dimenziók nyílnak meg

Tamás atya tavaly ősszel kapta a feladatot, hogy segítsen felépíteni a dél-budai görögkatolikus közösséget. Szinte azonnal kitört a járvány, alig valami működik azokból az eszközökből, amelyekkel hagyományos módon megoldhatta volna a feladatot. Úgy van vele, hogy a körülmények nem rángathatják, a lehetőségekhez igazítva, de csinálja, amit eredetileg eltervezett.

Csodával határos játék

„Az idő kérdése izgatott, a földi időben sokat megélt emberek tekintete, és hogy képes vagyok-e úgy lefényképezni őket, hogy erőteljes kép szülessen róluk.” London Kata fotóművésszel beszélgettünk otthonokról, tárgyakról, a bölcsességről és tekintetekről, a bezártság szülte szavakról.

A szabadság ára – Kis magyar színháztörténet Londonból

El nem mesélt történeteket oszt meg a közösségi médiában Zubornyák Zoltán, színész, rendező, egykori színházigazgató, művészeti menedzser, olykor dalszövegíró, aki közel egy évtizede Londonban kezdett új életet. Az óhazával fenntartott kapcsolata mellett arról kérdeztük, miért fontosak számára a hazai színházi világban megélt történetek és mi mindenre alkalmas a mestereitől kapott útravaló.

Nem elég a négy fal közül kikiabálni

Múlt héten ünnepelte kilencedik születésnapját a Humen Magazin, a magyarországi LMBTQ közösség lapja. A közel egy évtizedes tapasztalatokról, az átalakulás folyamatáról, a melegek társadalmi megítéléséről és a gyűlöletkeltés veszélyeiről a lapigazgatót kérdeztük.

Amikor összeér a fotó a fával

Fotográfus. 17 éves koráig hat különböző iskolában tanult, három különböző országban. Amikor hazajött, hivatásos fényképész lett. Pár évi fotóriporteskedés után, portréfotós lett. Most meg asztalos.

Akinek vallanak a mikrofonbálványok

A Dumaszínház előadásait imádja a közönség. Csak tavaly közel négyszázezren nézték meg a műsorait, de hogy kik is ezek a stand-uposok, honnan jöttek, hogyan kerültek színpadra, mit gondolnak a világról, a rajongókról és egyáltalán, a humorról – ezt a most megjelent Mikrofonbálványok című interjúkötetből tudhatjuk meg.