Áthallások

A Föld gondnokai

Katona Klári

Gyerekek. Gyerekeink. A jövő zálogai. Jövőnk zálogai. Azok lesznek? Azok lehetnek? Állhatna ennyi, egy szóval sem több az Áthallások cikksorozatnak az újságban fenntartott két oldala közül legalább az egyiken. Egy szóval sem több, csak ennyi, az üres oldalon. Akkor is lenne min elgondolkodnunk.

Elolvasom

A pápa és a rabbi

Katona Klári

Hogy barátságuk hogyan indult, nem derült ki számomra. Hogy a kémia iránti vonzódásuk is lehetett volna alapja, az viszont mondható. Mindenesetre, mire a közös könyvük alapját adó, hosszas beszélgetésekbe kezdtek, alaptanulmányaikat már mindketten túlszárnyalták. A kémiai tudományok doktora és a vegyésztechnikus már megtalálta és gyakorolta életre szóló elkötelezettségét. A kémiában jól megtapasztalt kikristályosítási folyamat már mindkettejükben lezajlott.

Elolvasom

Elvis tükre: Austin Butler

Katona Klári

A terem elsötétedett. A képsorok peregni kezdtek. El sem tudtam képzelni, mi tárul majd elém. Akit címe ígért, szinte megformálhatatlannak gondoltam, így életének megfilmesítését szinte lehetetlennek. De a képsorok nem törődtek a bennem zajlóval, most mintha még gyorsabban peregtek volna, hogy mihamarabb egy képileg tökéletesen megteremtett, képzelt világba vigyenek, és csak ámuljak és ámuljak, mert a szemem előtt lélegzik, él, maga Elvis. Vagy hét percig bámultam a lehetetlennek látszót, lélegzetem visszafojtva, majd egy óriási sóhajtással engedtem a minden érzékre ható elragadásnak, s csak arra tellett, hogy magamban ennyit mondjak: lenyűgöző.

Elolvasom
Keresés