Katona Klári Simon Cowell / Az önmegvalósító

Abban a pillanatban éreztem, amint a róla szóló írásba kezdtem, hogy ez alkalommal minden más lesz. Személyéhez közelíteni úgy nem lehet, ahogy ez mások esetében történni szokott. A számomra oly természetes tenyéren tartási attitűdöm jelezte. Most először nem volt magától értetődő. Az első pillanatokban ez igazán meglepett, de hamar megértettem miértjét: ha létrehozásainak sorára gondolok, egyiket sem tudom a saját szakmám nehézségeire, ellentmondásaira gondolás nélkül látni. A gyakorlása közben megélhető gyönyörűségek ellenére sem. S nem csak az itthoni helyzet ismerete miatt, de a zenésztársadalom hite szerinti ideális környezetben zajló, világra szóló sikerekig vezető szakmai lét miatt sem, amit mások és máshol élnek meg. Amiatt, amit annak ellenére vélünk érteni és látni, hogy valaha is a részévé lettünk volna. A zenéhez való mély kapcsolat teremti ezt a tévérzetet. Amit a hangok, a harmóniák ismerete, a nyelvének magasszintű értése, használata teremt bennünk. Azokban, akik a zene által teljesedtek.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!