Életmód

Stanley Tucci – Életem az ételeken át

Kormos Lili

Vannak könyvek, amelyek sorsfordítónak bizonyulnak, amelyeket egyszerűen csak ismerni kell, megint mások pedig összenőttek életünk egy-egy meghatározó időszakával. És vannak azok a művek, amelyek nem fordítják ki a világot a négy sarkából, nem fogják átformálni a gondolkodásunkat, egyszerűen csak jól esnek. Stanley Tucci könyve, az Életem az ételeken át, pont ilyen.

Elolvasom

Megszűnő MTK, nem szűnő gyűlölet

Hegyi Iván

A Horthy-korszak törvényei következtében 1940 nyarán feloszlatta magát az MTK profi futballcsapata, a Hungária, majd a klub is. A Hungária úti sporttelep bérleti jogának sorsáról 1941 januárjában tárgyalt az Országos Testnevelési Tanács. A pálya végül a szélsőjobboldali Magyar Országos Véderő Egylethez került.

Elolvasom

A vébét még a FIFA sem tudja elrontani

Hegyi Iván

Ugyanazt érzem, amit Őze Lajos mondott a Megáll az idő című Gothár-film füstös kricsmijében a kevertről: „Ezt még ezek sem tudták elrontani.” Noha lapzárta idején még az sem tudható, melyik két csapat lesz a negyeddöntő hetedik és nyolcadik szereplője, a labdarúgó-világbajnokságról kijelenthető, hogy megfelel küldetésének, lázban tartja a fél világot.

Elolvasom

Az alkoholfüggőség családi betegség

Kormos Lili

Andrási Zita és Gyárfás Anikó immár nyolcadik éve vezetik a Kék Pont Alapítvány hozzátartozói csoportjait. A felépüléscentrikus addiktológia irányelveit képviselő szakemberek szerint minden eset egyedi, ugyanakkor megvannak a közös vonások is, például a szabályok és következmények teljes hiánya a családban, a bűntudat és a szégyen érzése, illetve az, hogy a függő gyógyulására összpontosító hozzátartozók élete teljesen beszűkül, és elsősorban ebből az állapotból kell kimozdítani őket.

Elolvasom

22 emlékezetes pillatat a 22. vébé előtt Hegyi Ivántól

Hegyi Iván

November 20-án a Katar–Ecuador mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság. Huszonkettőben a huszonkettedik. De sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ez a 22-es csapdája. Ellenkezőleg: a világ legnagyobb passziója. Amint azt kivonatos történeti összefoglalónk is bizonyítja, lassan száz esztendeje. Mivel az emberiséghez tartozunk, a hallatlanul hosszú – immár legalább négy évtizedes – magyar távollét ellenére mi is mondhatjuk: mostantól megint miénk a világ.

Elolvasom

Sötétség a fény stadionjában

Hegyi Iván

Mintha A hét című hajdani tévéműsort mutatták volna be 1989-ben Lisszabonban, ahol a Benfica 7-0-s csapást mért a Honvédra. Az Újpestet 1960-ban – szintén BEK-találkozón – „csak” hattal szórta meg a Luz stadionban a portugál csapat. Nem volt könnyű egyik november sem...

Elolvasom
Keresés