A katari vircsaft

Krajczár Gyula | 2022.11.18. 19:30

Címkék:

futball sport

Olvasási idő kb. 5 perc

Az egyik kedves kollégám a Facebookon hosszan fejtegette, miért nem fog megnézni egyetlen meccset sem a most kezdődő katari futballvilágbajnokságon. Nem azok közé tartozik, akik egy exhibicionista posztért cserébe könnyen lemondanak meccsekről, nem divatnéző, súlyos Arsenal-drukker, szenvedélyes, elkötelezett viszonyban van a futballal. Az a baja, ami egyébként sokaknak, nekem is, hogy a FIFA korrupt, s ezen az erkölcsi és anyagi bázison szemét módon Oroszországnak és Katarnak ítélte sorban két világbajnokság rendezését, miközben mindenki tudta, hogy ezekkel az országokkal több soron súlyos problémák vannak.

Ismeretes, hogy annak idején a FIFA egyszerre döntött a 2018-as és a 2022-es rendezésről. Az ellenállás a végső döntés miatt hatalmas volt, nem csak azért, mert sokan mások is jelentkeztek, hanem azért, mert a világfutball jelentős országai is a vesztesek között voltak. Oroszország holland-belga és spanyol-portugál közös rendezést, továbbá Anglia ajánlatát utasította maga mögé, míg Katar ugyan nem ekkora halakat, de nálánál azért jelentősebb futballkultúrájú országokat kényszerített térdre, mint amilyen Ausztrália, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok. Pénz, pénz, pénz – szólt a kórus, és igen. Az amerikaiak a maguk nemzetközi szövetségében ki is kapták a korrupt elemeket, megmutatták a megvesztegetés sémáját az egész világnak, hogy tudhassuk, hogy megy mindenfelé, ahol egyébként nem kapják el őket.

Ezt olvashatja még a cikkben:

A foci világában nem csökkent a korrupció

Miért lenne más a foci, mint a világ, amelynek része?

Tehát, akkor nézni vagy nem nézni?

Olvassa el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés