A katari vircsaft

Krajczár Gyula | 2022.11.18. 19:30

Címkék:

futball sport

Olvasási idő kb. 5 perc

Az egyik kedves kollégám a Facebookon hosszan fejtegette, miért nem fog megnézni egyetlen meccset sem a most kezdődő katari futballvilágbajnokságon. Nem azok közé tartozik, akik egy exhibicionista posztért cserébe könnyen lemondanak meccsekről, nem divatnéző, súlyos Arsenal-drukker, szenvedélyes, elkötelezett viszonyban van a futballal. Az a baja, ami egyébként sokaknak, nekem is, hogy a FIFA korrupt, s ezen az erkölcsi és anyagi bázison szemét módon Oroszországnak és Katarnak ítélte sorban két világbajnokság rendezését, miközben mindenki tudta, hogy ezekkel az országokkal több soron súlyos problémák vannak.

Ismeretes, hogy annak idején a FIFA egyszerre döntött a 2018-as és a 2022-es rendezésről. Az ellenállás a végső döntés miatt hatalmas volt, nem csak azért, mert sokan mások is jelentkeztek, hanem azért, mert a világfutball jelentős országai is a vesztesek között voltak. Oroszország holland-belga és spanyol-portugál közös rendezést, továbbá Anglia ajánlatát utasította maga mögé, míg Katar ugyan nem ekkora halakat, de nálánál azért jelentősebb futballkultúrájú országokat kényszerített térdre, mint amilyen Ausztrália, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok. Pénz, pénz, pénz – szólt a kórus, és igen. Az amerikaiak a maguk nemzetközi szövetségében ki is kapták a korrupt elemeket, megmutatták a megvesztegetés sémáját az egész világnak, hogy tudhassuk, hogy megy mindenfelé, ahol egyébként nem kapják el őket.

Ezt olvashatja még a cikkben:

A foci világában nem csökkent a korrupció

Miért lenne más a foci, mint a világ, amelynek része?

Tehát, akkor nézni vagy nem nézni?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés