A legnagyobb esélyesek hazamentek, a vb zavartalanul folytatódik

Hegyi Iván | 2022.12.13. 14:57

Címkék:

futball sport

Olvasási idő kb. 7 perc

Azt mondta egy barátom, aki a Jelen alapítói közé tartozik: kiestek a brazilok, most már nincs mit nézni a vb-n. A probléma az, hogy a brazilok újabban állandóan kiesnek, bár a nagyok közül korántsem ők jártak a legrosszabbul.

Itália például huszonnégy évet várt arra 1982 és 2006 között, hogy újra világbajnok legyen. Azért említem e huszonnégy esztendőt, mert legkevesebb ennyi telik el 2002 óta anélkül, hogy a brazilok ismét vb-aranyérmet ünnepelhetnének. Ám Brazília baja Olaszországéhoz képest semmiség, hiszen a négyszeres világbajnok squadra azzurra a mostani és az előző világbajnokságon sem vehetett részt, miután a 2017-es, illetve a 2022-es pótselejtezőn elbukott Svédország és – barátaim azúrban! – Észak-Macedónia válogatottjával szemben.

Ehhez képest ugyan mi az, hogy a brazilokat a negyeddöntőben százszázalékos teljesítménnyel – egy kapura lövés, egy gól – kiejtették a horvátok? Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Nicolo Barella, Marco Verratti, Giacomo Raspadori vagy Federico Chiesa behunyt szemmel aláírta volna a palermói megaláztatás (0-1), Aleksandar Trajkovski egész Itáliát sokkoló góljának bénító estéjén, hogy jó, jó, kiesünk a legjobb nyolc között, csak legyünk ott Katarban, mert szörnyű ez az itthoni sivatag, már Oroszországban sem jártunk.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvassa el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés