Maradandó: Sting & Royal Filharmonikusok

Katona Klári | 2022.09.25. 12:22

Címkék:

zene

Olvasási idő kb. 2 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Tizenkét évvel a megjelenése után is minden apró részletében szenzációs létrehozásként lehet csak Sting „Symphonicities” albumára gondolni.

Tizenkét dalának szimfonikus átirattal való újragondolásával úgy emelte egy másik szférába munkásságának egy részét, hogy dalai eredeti verziói is értékesek maradtak.

A hangszerelések bravúrosak. A The Royal Philharmonic Orchestra zenészei, Maestro Steven Mercurio vezetésével, vezényletével pedig a legnagyobb magasságokat bejárva, hihetetlen zenei nyitottsággal adták magukat a megvalósításhoz. Együttműködésük egészen magas rezgésszinten történt a stúdióban és élőben, koncertjeiken is.

Az album hangfelvételeit London híres Abbey Road Stúdiójában készítették. A 2010. júliusi megjelenés után röviddel pedig világkörüli turnéra indultak. Európa, Ázsia, Afrika, Óceánia és az Amerikai kontinens városaiban jártak. Több helyen – mint Budapesten is – helyi szimfonikus zenekar kísérte azt a művészt, aki magát évtizedek óta izgalmas zenei kihívások elé állítja. Eredményeként Sting hasonlíthatatlansága ennek az albumnak dalait is átszövi. A berlini koncert teljes anyagának képfelvételei látni engedik létrehozásuk zenélés közben megélt minden örömét.

The End Of The Game –  Sting & The Royal Philharmonic Orchestra
Karmester: Maestro Steven Mercurio

Every Little Thing She Does Is Magic – Sting & Polish Radio Symphony Orchestra
Karmester: Adam Sztaba

Még több olvasnivaló a témában.

Hajlik-e az iráni rendszer vagy törik?

Krajczár Gyula

Az Iránban szeptember óta tartó tüntetések nyomán az ország főügyésze, Mohammad Jafar Montazeri bejelentette, hogy megszüntetik az úgynevezett erkölcsi rendőrséget, s elkezdik tanulmányozni a nők nyilvános kendő- és ruhaviselési szabályait tartalmazó törvényt. Most még nehéz megítélni, hogy tényleges, komoly engedményről van-e szó. Az biztos, hogy a lázongások egyelőre nem enyhülnek, s a rezsim egyre szélesebb skálán keresi a normalizálás eszközeit.

Elolvasom

Űrverseny 2.0: Amerika és Kína célba vette a Holdat

Krajczár Gyula

Többszöri halasztás után november 16-án Floridából útjára indult az Artemis I nevű Hold-misszió. Ezzel kezdetét vette a 2017-ben indult új amerikai Hold-program első űrbéli szakasza. A küldetésen még nem utazik ember, az Orion űrjárműben rengeteg szenzorral feljavított próbababák foglalnak helyet. A parancsnoki székben ülő test a Commander Moonikin Campos névre hallgat.

Elolvasom
Keresés