Minek ehhez labda?

Jelképesnek tekinthető, hogy a földgolyó és a futball-labda egyaránt gömbölyű. Elvégre a glóbusz odavan a „több mint sportágért”. E sorozatban a labdarúgás páratlan históriájából merítünk történeteket, ha nem lesz is mindegyik feltétlenül kerek.

Matinéra készült a Hungária körút. Heves Sándor, az MTK nagy tekintélyű elnökhelyettese azt mondta, „ha kiejtenénk a Torinót, szép évet zárnánk”, jóllehet a kék-fehér csapat csak az ötödik helyen állt 1970-ben, és a Közép-európai Kupa sem csillogott már régi fényében. Olyannyira nem, hogy a tévében 10.55-től egyenesben közvetített KK-találkozóra mindössze négyezren váltottak belépőt, ha nem a jegyszedő zsebébe csúsztatták a húszast, hogy nem is annyira olcsóbban, mint inkább a sorállást megspórolva gyorsabban bemehessenek.

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!