Tizenegy leg a VB első kilenc napjáról

Hegyi Iván | 2022.11.29. 11:58

Címkék:

futball sport

Olvasási idő kb. 11 perc

Két teljes fordulón jutott túl a labdarúgó-világbajnokság csoportköre. Biztosan továbbment Brazília, Franciaország és Portugália.

A legcsodásabb gól. Vitathatatlanul Richarlisoné. A brazil ék (akarva-akaratlanul) felpörgette Vinicius Junior átadását, majd feldobta magát a levegőbe, és oldalt „ollóval” a szerb kapu jobb oldalába zúdította a labdát. Richarlison a világbajnokság előtt sérült volt, és zokogott örömében, amikor a tévében meghallotta, hogy mégis helyet kap a katari küldöttségben. A brazilok kerete tényleg bő, nemcsak a létszám, hanem labdaművészek tekintetében is. Richarlison – lebilincselő mozdulata ellenére – nem tartozik a virtuózok közé, nem tud úgy trükközni, mint Neymar, Vinicius Junior, Antony vagy Rodrygo. Sokáig nem is nagyon építettek rá, mert a Fred, Casemiro, Lucas Paqueta középpályás trió előtt Raphinha, Neymar és Vinicius Junior játszott. Tite szakvezető innovációja, hogy a tornát megelőzően próbálgatni kezdte Lucas Paquetát és Neymart hátrébb, míg elöl bevetette a gólérzékeny Richarlisont, aki gyerekkorában csokoládét és fagylaltot árult, valamint autót mosott. Most az ő és menedzsere tulajdonában lévő cégnek tizenegy lakosztályt számláló, saját stranddal, úszómedencével, teniszpályával, sőt vízeséssel és helikopter-leszállóval ellátott háza van Rio állam déli részén, Angra dos Reisben.

A legcsúfosabb blamázs. Az argentinok 2-1-es veresége a szaúdiaktól. A dél-amerikaiak harminchat mérkőzést tartalmazó veretlenségi sorozattal érkeztek a világbajnokságra, aztán – puff neki – mindjárt az első katari mérkőzésükön alulmaradtak az arabokkal szemben. A Di Maria, Messi, Lautaro Martinez csatár hármas Gárdonyi Gézát és H. G. Wellst idézte, mert a trió minden tagja láthatatlan emberré változott. S nem éppen világsztárokkal szemben, mivel nagy összegben mernék fogadni rá: az olvasók egyike sem vágja az Al Ovaisz – Abdulhamid, Al Tambakti, Al Bulaihi, Al Sahrani (Al-Breik) – Al Malki, Kanno, Al Faradzs (Al Abed, majd Al Amri) – Al Davszari, Al Buraikan (Asziri), Al Sehri (Al Gannam) összeállítást. Sőt még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy e nevek közül egyet sem ismert idáig.

Ezt olvashatja még a cikkben:

A legfőbb közellenség

A legfurcsább hiba

A leggyengébb válogatott

A leghosszabb sorozat

A legjobb mérkőzés

A legnagyobb hiány

A legnagyszerűbb védés

A legtetemesebb különbség

A legváratlanabb felfedezés

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés