Árnyékkormány angol és magyar módra

Őfelsége leghűségesebb ellenzéke

Szabó Barnabás | 2022.09.25. 09:48

Olvasási idő kb. 8 perc

A Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt állít fel. A kifejezés leginkább az Egyesült Királyság közéletét figyelemmel kísérőknek lehet ismerős. Az alábbiakban röviden arra teszünk kísérletet, hogy történeti és politikai kontextusba helyezzük az árnyékkormány intézményét azon országok példáján keresztül, ahol az szerves része a politikai rendszer működésének – és ahol nem.

Reflektálva arra, hogy II. Erzsébet királynő halálhíre még a magyar politikai paletta közel-teljességét is arra ihlette, hogy azonos előjellel, a gyász és az elismerés hangján értsenek egyet valamiben Szegedtől a Sándor-palotáig, Gyurcsány Ferenctől Orbán Viktorig, a Jobbiktól a Momentumig, nem átallottam azzal viccelődni, hogy Magyarország megérett a nemzetközösségi tagságra.

Lehet, hogy Dobrev Klára és a DK is hasonló következtetésre jutott, amikor a közelmúltban árnyékkormányt hoztak létre. Az árnyékkormány ugyanis leginkább a korábbi brit birodalomból kialakult Nemzetközösség egyes országaira, illetve a kormányzatukat és alkotmányos berendezkedésüket tekintve az úgynevezett „westminsteri modellt” követő országokra jellemző politikai intézmény (tehát ahol a parlamentnek felelős kormány tagjai rendszerint maguk is parlamenti képviselők, az államfő és a kormányfő pedig nem ugyanaz az személy).

Nagy-Britanniában a 20. század elején kezdték használni a „shadow cabinet” kifejezést, de a parlamenti ellenzék ehhez hasonló szerveződésére már az 1830-as évektől találunk példákat. Mára az Egyesült Királyság politikai rendszerének szerves része az árnyékkormány, olyannyira, hogy a skót és a walesi törvényhozásban is létezik. Ausztráliában és Kanadában, sőt, az ausztrál szövetségi államok és a kanadai tartományok egy részében szintén.

De mit is jelöl maga a kifejezés? Az árnyékkormány az „igazi” kormány árnyéka (vagy a „mirror cabinet” kifejezésből indulva a tükre), azaz a kormány tagjai által képviselt (szak)politikákhoz az ellenzéki tömörülés is minisztereket (árnyékminisztereket) párosít. Ennek a célja, hogy a kormány politikai, szakpolitikai döntéseire, javaslataira gyorsan, szervezetten és kellő kritikával tudjanak reagálni. Ha a miniszterelnök új gazdaságélénkítő csomagot jelent be, a külügyminiszter G20-eseményen vesz részt, vagy az agrárminiszter a pénzügyminiszterrel együtt módosítaná a bogyósgyümölcskertészek adózási szabályait, akkor az árnyékkormány hasonló portfóliót vivő miniszterei célzottan reagálnak ezekre a kormányzati tevékenységekre, elsősorban kritikai észrevételek és alternatív javaslatok formájában.

A demokratikus működés szempontjából ennek az lehet az előnye, hogy a kormányzati tevékenység legkülönfélébb megnyilvánulásai folyamatos ellenőrzésnek, bírálatnak vannak kitéve az ellenzék részéről. Az ellenzék szempontjából az árnyékkormányzásnak kétféle haszna is lehet. Egyrészt a választók megismerhetik, hogy olyan aktuális kérdésekről, amelyekkel rendszerint a kormány is foglalkozik, mit gondol az ellenzék – a környezetvédelmi szabályozástól az adópolitikáig, az ország szövetségi politikájától az autópályaüzemeltetésig. Másrészt az ellenzék demonstrálhatja azt, hogy folyamatosan és közelről követi a fontos politikai és szakpolitikai kérdéseket, a kormánnyal azonos szintű szakértelem áll a rendelkezésére, és bármikor készen áll, hogy előlépjen az árnyékból, és átvegye az ország kormányzását, ha a választóktól ehhez bizalmat kap.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány egyik funkciója kétségkívül ez lenne: azt mutatni a választóknak, hogy ők készen állnak a kormányzásra. Egy másik fontos üzenet is ebből következik. Ők, és nem pedig mások fognak készen állni adott esetben arra, hogy az Orbán-kormány bukása után betöltsék az űrt. A DK a legnagyobb ellenzéki frakció jogán vindikálta magának az ötletet az árnyékkormány megalakítására, mondván, hogy legnagyobb ellenzéki pártként őket illeti a legnagyobb felelősség is.

Ahogy Keir Starmer, a brit Munkáspárt vezetője és árnyékkormányának tagjai ott ülnek a westminsteri parlamentben, hogy tükröt tartsanak a konzervatív kormány elé, úgy ülhetne ott a DK árnyékkormánya az Országgyűlésben, hogy szemmel tartsa a kormányt. Ugyanennyire fontos és bevallott célkitűzés, hogy a kormányzati munka reakciójaként születő javaslatok alternatívát is nyújtsanak a magyar választóknak.

Az árnyékkormányzás lényege, hogy nemcsak ellenezzük a kormány tevékenységét, de helyette részletesen kidolgozott saját javaslatokkal is jelentkezünk.

A DK ötlete voltaképpen innovatív, még akkor is, ha illeszkedik abba a nemzetközi trendbe, amely az utóbbi években elkezdte megismertetni az árnyékkormányzást annak klasszikus lelőhelyein kívül is.

Franciaországban Mitterand 60-as évekbeli árnyékkormánya óta időről időre hasznosítja ezt a keretet a legnagyobb ellenzéki párt a parlamenti politizálásra; legutóbb Laurent Wauquiez republikánusai 2018-ban. 2008-ban Olaszországban zajlott rövid életű kísérlet a modell honosítására, de a lengyel és a szerb ellenzék is próbálkozik hasonlóval. Azt talán elmondhatjuk, hogy a modell jobban érzi magát a nagyobb mértékben a közös jogra épülő, brit/westminsteri típusú alkotmányos rendszerekben. Magyarországon ennek megfelelően meglepő lenne, ha a DK kísérlete hosszabb távon, ciklusokon átívelően hagyományteremtővé válna.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés