Amikor május 1. nem kedélyes sör-virslizés a Ligetben

Május elseje általában nem az a kedélyes, kiüresített ünnep, amilyen a létező szocializmus országaiban volt. Eredetileg nem is a munkát, hanem a munkásokat, az általuk elért gazdasági és szociális vívmányokat ünneplik. A világon sokan vannak, akik szerint még bőven lenne mit tenni, ezért május elseje sok helyen ma is harcos, kemény ünnep. A galériában négy város idei eseményeit villantjuk fel: Londonban külön tiltakoztak a rendőrség jogait tüntetések esetén kiszélesítő törvénytervezet ellen, Berlinben a hagyományos felvonulás mellett a magas lakbérek és a lakhatási gondok ellen is tüntettek, Párizsban ezúttal nem voltak összecsapások a sárgamellényesek és a rendőrök között, Isztambulban viszont már a tüntetésre igyekvőket is őrizetbe vették.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egy éves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!