Brutális tornádó csapott le Csehországban

200-nál többen megsebesültek és halálos áldozatokról  is érkezett jelentés Csehországból, ahova hatalmas viharral érkezett a hozzánk is közelítő hidegfront csütörtök este. A legkomolyabb károkat Dél-Morvaországban, a szlovák határ közelében okozta, ahol több településen is tornádó alakult ki. Hodonin nevű településen például az okozott károk alapján a tornádókat nullától ötös erősségűig osztályozó Fujita-skála szerinti 3-as, de nem kizárt, hogy 4-es erősségű volt. Ez már bőven óránként 200 kilométer feletti, de akár a 300 kilométeres sebességet is elérő szelet jelent.

A vihar hatalmas anyagi károkat okozott, a régióban a mentők és a tűzoltók mellett a hadsereg speciális egységeit is bevetették, Szlovákia és Ausztria pedig mentőautókat mentőhelikoptert is küldött a csehek megsegítésére.

 

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.