Lengyelország az abortusztörvény ellen tiltakozik

Országszerte tiltakozás tört ki Lengyelországban, miután kiderült: tovább szigorítják az abortusztörvényt, ami most is az egyik legszigorúbb Európában. Eddig csak akkor lehetett abortuszt végezni, ha a terhesség erőszak következménye, ha veszélyeztette az anya életét, vagy ha a magzat sérült, tehát kicsi az esélye a túlélésre vagy a gyermek súlyos fogyatékossággal jönne világra. Ez utóbbinak alkotmányellenességét mondatta ki a kormányzó PiS az alkotmánybírósággal. 2019-ben amúgy a 38 milliós országban 1110 abortuszt végeztek, ebből1074-et a magzat sérülése miatt.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!