Metálturul és guruló arany Szent István – fergeteges giccsparádé az Andrássy úton

| 2021.08.20. 15:51

Címkék:

augusztus 20.

Olvasási idő kb. 1 perc

Háromnapos ünnepséget rittyentett a kormány augusztus 20.-ból, ami az Andrássy úti felvonuláson szereplő kabrió busz felirata szerint egyben Magyarország születésnapja is (de legalábbis Isten éltesse). Volt itt minden a légiparádétól a városok sétányán át a hősök útjáig, hogy az ember csak kapkodta a fejét. Galériánkat az Andrássy úti parádé (gonosz értelmezés szerint NER Pride) képeiből (plusz egy bónusz aranyvonat, mert azt nem lehet kihagyni) állítottuk össze, hogy mindenki láthassa, minden fillér befizetett adó jó helyre kerül.

Még több olvasnivaló a témában.

Űrverseny 2.0: Amerika és Kína célba vette a Holdat

Krajczár Gyula

Többszöri halasztás után november 16-án Floridából útjára indult az Artemis I nevű Hold-misszió. Ezzel kezdetét vette a 2017-ben indult új amerikai Hold-program első űrbéli szakasza. A küldetésen még nem utazik ember, az Orion űrjárműben rengeteg szenzorral feljavított próbababák foglalnak helyet. A parancsnoki székben ülő test a Commander Moonikin Campos névre hallgat.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom
Keresés