Nemzeti ünnep Kínában

Október 1. a Kínai Népköztársaság megalakulásának évfordulója, a legfőbb állami ünnep az országban, egy teljes hétig tart. Idén azonban nem csak a népköztársaságot ünneplik, mert 2020-ban ezen a napon kezdődik az úgynevezett Őszközép ünnep, ami egy évezredekre visszanyúló, a Hold imádatán alapuló aratóünnep. Ezt az ünnepet mindig a holdnaptár szerinti nyolcadik holdhónap tizenötödik napján tartják. Az újév után a második legnagyobb kínai fesztivál, 2008 óta hivatalos állami ünnep.

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!