Tibeti mindennapok

1949. október 1-jén kikiálltották a Kínai Népköztársaságot, nem sokkal később pedig felszólították Tibetet, hogy csatlakozzon az államhoz. Mivel ez nem történt meg, 1950 októberében kínai csapatok vonultak be Lhászába. Tibet Kína autonóm területévé vált, a dalai láma elmenekült, de helyiek nagy része ezt máig nem fogadja el, ráadásul nemzetközi vita is zajlik arról, hol vannak történelmi Tibet határai, a területből mit ellenőriz Kína és egyáltalán, törvényesnek tekinthető-e az ország bekebelezése.

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!