Hír

Magyar Orvosi Kamara: rendkívüli nyomásgyakorlásba kezdenek az orvosok

Tóth Ákos

A MOK rendkívüli országos küldöttgyűlése azt javasolja, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe. A kamara emellett rövid és hosszú távú cselekvési javaslatokat fogalmazott meg.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Bérrendezést követelnek az ELTE-s egyetemi dolgozók

Ónody-Molnár Dóra

Nemcsak a közoktatatás van krízisben az alacsony pedagógusbérek miatt, hanem a felsőoktatás is. Az ELTE 650 dolgozója követel bérrendezést a fenntartó államtól. Az intézmény dolgozói kétségbeesett felhívással próbálják az alacsony bérekre ráirányítani a figyelmet. A rendkívül alacsony fizetések nem biztosítják az oktatók és az adminisztratív munkakörben dolgozók megélhetését, nem teremtik meg a tudományos kutatás, illetve a színvonalas oktatási és az azt támogató tevékenységek minimálisan szükséges előfeltételét sem.

Elolvasom

Sunyizik a kormány a Stop Sorossal

Tóth Ákos

Egyértelműen az Európai Uniót akarja kijátszani a kormány azzal, hogy látszólag eleget tesz ugyan az Európai Bíróság azon ítéletének, amely a Stop Soros törvénycsomag számos elemét az európai joggal ellentétesnek ítélte, ugyanakkor egy tavaly decemberi salátatörvényhez az utolsó pillanatban benyújtott módosítóval a kifogásolthoz hasonló helyzetet teremtett, amellyel ügyvédek sokaságát akarja arra kényszeríteni, hogy saját érdekükben szegjék meg a titoktartási kötelezettségüket.

Elolvasom

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Keresés