Hírmagyarázat

Völner üzent: „Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke.”

Tóth Ákos

Az ügyészséget továbbra sem érdekli, ki az a rejtélyes Tóni, Barbara és Ádám, akire Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke hivatkozott egy „35 évről, de legalább 10-20 évről szóló nagy üzlet” kapcsán. A három név éppen úgy hangzik, mintha Rogán Antalról, a feleségéről és a kabinetfőnökéről, Nagy Ádámról volna szó. Kiszivárgott felvételeken Völner Pál volt igazságügyi államtitkár mindenesetre azt mondja, hogy meginoghat itt még egy-két ember széke.

Elolvasom

Miért mondott le a miniszterelnök Új-Zélandon?

Krajczár Gyula

Meglepetésre bejelentette lemondását a világszerte nagy tiszteletnek örvendő új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern. Indoklásul annyit mondott, hogy „nincs már elég a tankban”. Részletesebben: „Távozom, mert az ilyen kiváltságos szereppel felelősség jár – felelősség, hogy tudd, mikor vagy te a megfelelő személy a vezetésre, s azt is, hogy mikor nem. Én tudom, hogy mivel jár ez a munka. És én tudom, hogy már nincs elég a tankban ahhoz, hogy eleget tegyek ennek. Ez ilyen egyszerű.”

Elolvasom

Pénz nem jön, viszont gyorsan megy

Lakner Zoltán

Így vagy úgy, de minden Magyarországnak járó uniós forrást érint a pénzbefagyasztás. Bár az egyes tételekre vonatkozó jogcímek különbözőek, az ok minden esetben az, hogy a magyar kormány lerombolta a jogállamot. Miközben az európai források érkezése bizonytalan, a kormány továbbra is két kézzel szórja az adófizetők pénzét - nem a nehéz helyzetben lévők segítésére.

Elolvasom

Hajlik-e az iráni rendszer vagy törik?

Krajczár Gyula

Az Iránban szeptember óta tartó tüntetések nyomán az ország főügyésze, Mohammad Jafar Montazeri bejelentette, hogy megszüntetik az úgynevezett erkölcsi rendőrséget, s elkezdik tanulmányozni a nők nyilvános kendő- és ruhaviselési szabályait tartalmazó törvényt. Most még nehéz megítélni, hogy tényleges, komoly engedményről van-e szó. Az biztos, hogy a lázongások egyelőre nem enyhülnek, s a rezsim egyre szélesebb skálán keresi a normalizálás eszközeit.

Elolvasom
Keresés