A Polgári Platform liberális programot javasol a Momentumnak

A Parlamentbe frissen bejutott párt új elnököt választ a közeljövőben. Donáth Anna bejelentette, hogy nem indul a tisztségért. A Momentum ideológiai körvonalai nem teljesen egyértelműek, ugyanakkor a párt az európai liberális szövetség tagja, ami azt jelenti, hogy a magyar politikában az SZDSZ után betöltetlenül maradt űrt akár a Momentum is kitölthetné, ha nem óvakodna önmagát azzal a jelzővel meghatározni, ami a hazai közéletben csak egy kicsivel hangzik rosszabbul a szervkereskedő kéjgyilkosnál.

A Polgári Platform nevű szervezet talán a liberális nyulat akarta kiugrasztani a baloldali bokorból, amikor egy 30 pontos piacpárti programcsomagot javasolt a tisztújítás előtt álló párt számára. Az egyes pontok között olyan követelések szerepelnek, mint a kötelező kamarai tagság és a hatósági árak megszüntetése, a választható magánpénztárakon alapuló tőkefedezeti nyugdíjrendszert visszaállítása, illetve az oktatás decentralizálása.

A Polgári Platform 30 pontos felhívása itt olvasható el.

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.