Éves szinten 12 százalékkal drágult a vendéglátás

Ellepték a városok utcáit az ételfutárok, a számok alapján átlendült a járvány miatti visszaesésen a vendéglátás. Milyen áron? Két év alatt 26 százalékkal drágultak az éttermi szolgáltatások.

Személyes tapasztalatok is megerősíthetik, hogy a kis kifőzdékben is pörög a forgalom, a legnagyobb – nemzetközi lánchoz tartozó – színes ruhás ételfutárok serege viszi házhoz a rendeléseket. A Blokkk.com által összegzett adatok szerint a vendéglátás kikecmergett a Covid miatti forgalomzuhanásából. Bár rengeteg hír érkezett végleg bezárt vendéglátóhelyről, a 49 ezer nyilvántartott üzlet csak kétezerrel kevesebb a járvány előtti évben meglévőnél.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!