Feljelentést tett Szabó Tímea az 5 milliárd forint értékű PCR-tesztek megsemmisítése miatt

Cikkünk nyomán...

Szabó Tímea a Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tett az 5 milliárd forint értékű PCR-tesztek megsemmisítésének ügyében. "Ma kaptam kézhez a Fővárosi Főügyészség levelét, hogy a feljelentést továbbították a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. Remélem, hamarosan meglesz a felelős!" - írta a Párbeszéd parlamenti képviselője.

A bejegyzéshez fűzött hozzászólásban Jámbor András ellenzéki képviselőjelölt azt kérdezi, hogy "Vajon átkutatják majd a felelős miniszter lakását? Áttúrják a gyerekek játékait, beletúrnak a száraztésztába, mint a főpolgármester-helyettesnél? Mert itt vannak bizonyítékok, szemben a városháza-ügy semmit se bizonyitó hangfelvételeivel."

Erre a kérdésre nem tudunk válaszolni, bár sejtésünk azért van, azt viszont tudjuk, hogy először a Jelen hetilap írt az 5 milliárd forint értékű tesztek megsemmisítéséről, majd arról is, hogy az illetékes állami hatóság elismerte az eszközök megsemmisítését. 

Azóta azt is kiderítettük, hogy a megsemmisített tesztek

  1. a piaci ár többszörösébe kerültek, 
  2. eleve feleslegesen szerezték be őket,
  3. a beszerzés előtt nem konzultáltak a szakmával.

Black

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.