Feljelentést tett Szabó Tímea az 5 milliárd forint értékű PCR-tesztek megsemmisítése miatt

Cikkünk nyomán...

Jelen információ | 2021.12.15. 12:22

Címkék:

járvány PCR-teszt

Olvasási idő kb. 2 perc

Szabó Tímea a Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tett az 5 milliárd forint értékű PCR-tesztek megsemmisítésének ügyében. “Ma kaptam kézhez a Fővárosi Főügyészség levelét, hogy a feljelentést továbbították a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. Remélem, hamarosan meglesz a felelős!” – írta a Párbeszéd parlamenti képviselője.

A bejegyzéshez fűzött hozzászólásban Jámbor András ellenzéki képviselőjelölt azt kérdezi, hogy “Vajon átkutatják majd a felelős miniszter lakását? Áttúrják a gyerekek játékait, beletúrnak a száraztésztába, mint a főpolgármester-helyettesnél? Mert itt vannak bizonyítékok, szemben a városháza-ügy semmit se bizonyitó hangfelvételeivel.”

Erre a kérdésre nem tudunk válaszolni, bár sejtésünk azért van, azt viszont tudjuk, hogy először a Jelen hetilap írt az 5 milliárd forint értékű tesztek megsemmisítéséről, majd arról is, hogy az illetékes állami hatóság elismerte az eszközök megsemmisítését. 

Azóta azt is kiderítettük, hogy a megsemmisített tesztek

  1. a piaci ár többszörösébe kerültek, 
  2. eleve feleslegesen szerezték be őket,
  3. a beszerzés előtt nem konzultáltak a szakmával.

Black

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés