Kémkamerát találtak Érd alpolgármesterének irodájában

Titkos megfigyelőrendszerre bukkantak az érdi polgármester, Csőzik László helyettesének irodájában. A kamera a számítógépre volt irányítva. Az önkormányzat feljelentést tett.

Akció

„Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom. Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában a plafonon lévő egyik ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk” – tudatta Facebook-oldalán Csőzik László.

A Helyben.hu tudósítása szerint a kiégett izzók cseréjekor a karbantartó vette észre a titkos berendezést. A polgármester feljelentést tett a rendőrségen. Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket és „rálátott” az asztalon lévő számítógépre, így akár a begépelt jelszavakat is rögzíteni tudta. Az érdi polgármester reméli, hogy a nyomozás kideríti: ki és miért szerelte fel, kinek továbbította a jeleket.

„Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg” – fogalmazott a városvezető.

A feljelentés alapján a nyomozást az érdi rendőrkapitányság indította el. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint tiltott adatszerzés bűntettének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendőrség lefoglalta az eszközt, amelyet igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbít. Bővebb tájékoztatást a rendőrség még nem adott.

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.