Megállapodást kötött Márki-Zay Péter és a Polgári Platform

A napokban mutatta be a Polgári Platform a digitális kormányzásról szóló stratégiai elemzését. A tanulmány elkészítésében részt vevő Somogyi Zoltán a Jelen tegnap megjelent számában azt nyilatkozta, hogy az anyagot bármely politikai erő hasznosíthatja.

A bármelyből az egyik máris lecsapott az ajánlatra: az ismert politikai elemző ma a Facebook oldalán jelentette be, hogy Márki-Zay Péter felkérte a Polgári Platformot arra, hogy a szakértők által készített elemzésből készítsen megvalósíthatósági tanulmányt "különös figyelemmel az állami működés racionalizálása, a korrupció elleni harc, az egészségügy és az oktatás területén alkalmazható megoldásokra."

A közzétett megállapodás szerint a készülő megvalósíthatósági tanulmány képezi majd az ellenzéki erők digitális kormányzásra vonatkozó programját.

Mi a lényege a digitális kormányzásra vonatkozó elképzeléseknek? Somogyi Zoltán elmondása szerint azt dolgozzák majd ki részletesen, hogy miként lehetne az állami szolgáltatásokat jobb minőségben, ugyanakkor jóval olcsóbban nyújtani. Az elemzés készítői úgy számolnak, hogy a digitalizációval évente 500-600 milliárd forintot lehetne megspórolni. 

"A digitális kormányzás egyértelműen az átláthatóság, a kontroll, a korrupcióellenes magatartás irányába hat" - állítja Somogyi, aki posztjában felidézi, hogy a Polgári Platform korábban közösen kampányolt Szijjártó Péterrel a szurkolói rasszizmus ellen, illetve Koltai Róberttel együtt bíztatták az embereket a választáson való részvételre.

Black

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.