Megállapodást kötött Márki-Zay Péter és a Polgári Platform

Jelen információ | 2021.12.10. 19:10

Címkék:

Polgári Platform

Olvasási idő kb. 2 perc

A napokban mutatta be a Polgári Platform a digitális kormányzásról szóló stratégiai elemzését. A tanulmány elkészítésében részt vevő Somogyi Zoltán a Jelen tegnap megjelent számában azt nyilatkozta, hogy az anyagot bármely politikai erő hasznosíthatja.

A bármelyből az egyik máris lecsapott az ajánlatra: az ismert politikai elemző ma a Facebook oldalán jelentette be, hogy Márki-Zay Péter felkérte a Polgári Platformot arra, hogy a szakértők által készített elemzésből készítsen megvalósíthatósági tanulmányt “különös figyelemmel az állami működés racionalizálása, a korrupció elleni harc, az egészségügy és az oktatás területén alkalmazható megoldásokra.”

A közzétett megállapodás szerint a készülő megvalósíthatósági tanulmány képezi majd az ellenzéki erők digitális kormányzásra vonatkozó programját.

Mi a lényege a digitális kormányzásra vonatkozó elképzeléseknek? Somogyi Zoltán elmondása szerint azt dolgozzák majd ki részletesen, hogy miként lehetne az állami szolgáltatásokat jobb minőségben, ugyanakkor jóval olcsóbban nyújtani. Az elemzés készítői úgy számolnak, hogy a digitalizációval évente 500-600 milliárd forintot lehetne megspórolni. 

“A digitális kormányzás egyértelműen az átláthatóság, a kontroll, a korrupcióellenes magatartás irányába hat” – állítja Somogyi, aki posztjában felidézi, hogy a Polgári Platform korábban közösen kampányolt Szijjártó Péterrel a szurkolói rasszizmus ellen, illetve Koltai Róberttel együtt bíztatták az embereket a választáson való részvételre.

Black

Még több olvasnivaló a témában.

A törpe minoritás óriása

Révész Sándor

Mi már a haladár Adytól vélünk tudni Magyarország „ázsiai állapotairól”, holott ezt a szóképet a régen elfelejtett „ókonzervatív fekete báró”, Sennyei Pál vitte bele a köztudatba. Amikor a 48-as és a 67-es alapon állók harcáról szólt a politikai élet, egy maroknyi konzervatív arisztokrata 47-es alapon képzelte el Magyarország modernizálását. A lehetetlen küldetés donkihótéi közül magasodott ki Sennyei Pál.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés