Ryanair: a magyar kormány által kivetett ostoba adó a magyar családokat károsítja meg

Folytatódik a légiháború a Ryanair és a magyar kormány között. A légitársaság vezetője változatlanul képtelenségnek nevezi, hogy "extraprofit adót" vessenek ki egy olyan üzletágra, amely több éve veszteséges. A cég közleménye szó szerint hazugsággal vádolja Nagy Márton gazdasági minisztert. A Ryanair arra kéri a magyar utazóközönséget, hogy levélben tiltakozzon a jegyárak drágítása miatt a kormánynál.

Akció

A Ryanair azt kéri a magyar utasoktól, hogy segítsenek eltörölni azt az "ostoba és tisztességtelen adót", amellyel az Orbán-kormány sújtja a rekordveszteséget szenvedő légitársaságokat. A cég közleménye szerint Nagy Márton miniszter hazudott a magyar családoknak, amikor azt állította, hogy „az extraprofit adót" senki nem hárítja át a lakosságra.

"Amint azt Nagy miniszter jól tudja, az olyan légitársaságoknak, mint a Ryanair és a Wizz Air, nincs nyereségük, nincs „többletnyereségük”, így az uniós jog értelmében a légitársaságok szabadon meghatározhatják az EU-n belüli járatok repülőjegyeit (beleértve ennek az értelmetlen adónak az áthárítását is) anélkül, hogy a nemzeti kormányok vagy „fogyasztóvédelmi ügynökségeik” bármilyen módon beavatkozzanak." - írják.

Ehhez hozzáteszik:

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!