Ryanair: a magyar kormány által kivetett ostoba adó a magyar családokat károsítja meg

| 2022.06.23. 11:21

Olvasási idő kb. 4 perc

Folytatódik a légiháború a Ryanair és a magyar kormány között. A légitársaság vezetője változatlanul képtelenségnek nevezi, hogy "extraprofit adót" vessenek ki egy olyan üzletágra, amely több éve veszteséges. A cég közleménye szó szerint hazugsággal vádolja Nagy Márton gazdasági minisztert. A Ryanair arra kéri a magyar utazóközönséget, hogy levélben tiltakozzon a jegyárak drágítása miatt a kormánynál.

Akció

A Ryanair azt kéri a magyar utasoktól, hogy segítsenek eltörölni azt az “ostoba és tisztességtelen adót”, amellyel az Orbán-kormány sújtja a rekordveszteséget szenvedő légitársaságokat. A cég közleménye szerint Nagy Márton miniszter hazudott a magyar családoknak, amikor azt állította, hogy „az extraprofit adót” senki nem hárítja át a lakosságra.

“Amint azt Nagy miniszter jól tudja, az olyan légitársaságoknak, mint a Ryanair és a Wizz Air, nincs nyereségük, nincs „többletnyereségük”, így az uniós jog értelmében a légitársaságok szabadon meghatározhatják az EU-n belüli járatok repülőjegyeit (beleértve ennek az értelmetlen adónak az áthárítását is) anélkül, hogy a nemzeti kormányok vagy „fogyasztóvédelmi ügynökségeik” bármilyen módon beavatkozzanak.” – írják.

Ehhez hozzáteszik:

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Űrverseny 2.0: Amerika és Kína célba vette a Holdat

Krajczár Gyula

Többszöri halasztás után november 16-án Floridából útjára indult az Artemis I nevű Hold-misszió. Ezzel kezdetét vette a 2017-ben indult új amerikai Hold-program első űrbéli szakasza. A küldetésen még nem utazik ember, az Orion űrjárműben rengeteg szenzorral feljavított próbababák foglalnak helyet. A parancsnoki székben ülő test a Commander Moonikin Campos névre hallgat.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom
Keresés