Interjú

Szvoren Edina és a csodálkozás mondatai

Bár azt mondja, korábban nem volt képessége sem a novellák, sem a kortárs szerzők olvasásához, Szvoren Edina ma az egyik legelismertebb novellaszerzők közé tartozik. A szerzőt manipulációról, a novellákhoz való viszonyáról és a saját olvasói pozíciójáról kérdeztük.

Próbáljuk menteni, ami menthető

Szeptember végén mutatja be a Magyar Önkormányzatok Szövetsége az önkormányzati rendszer megújításának szükséges elemeit tartalmazó programját. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a MÖSZ elnöke azt mondja, ha valamelyik politikai erő fölvállalja ennek képviseletét, azt az önkormányzatok támogatni fogják.

A főváros meg tudja lepni a magyarokat is

A hőgutában fuldokló betonrengeteg, az útfelújítások és a vele járó dugók még a foci Eb ellenére sem tették vonzó turisztikai célponttá a fővárost. A szakemberek szerint a külföldieknél a magyarok sokkal kevésbé ismerik a sokszínű Budapestet. Ezen próbál változtatni a Budapest Brand kampánya. Faix Csaba vezérigazgatóval a kihasználatlan lehetőségekről beszélgettünk

Alkotó ember, de nem rocksztár

Van abban valami szokatlan, hogy valaki délelőtt a rádióban elemzi az aktualitásokat, este pedig teltházas koncertet ad a legnépszerűbb fesztiválokon. Lázár Domokos, az Esti Kornél és a Pegazusok nem léteznek zenekarok alapító tagja maga sem szokványos rocksztár, nem is szereti ezt a címkét, sőt törekszik rá, hogy varázstalanítsa ezt az idealizált státuszt.