Láng Zsuzsa 5 perc szünet Földvári András világutazóval

– Uram, járt már az országban? – Igen. Az összesben.

A világ összes országában járt, száztizenháromszor kerülte meg a Földet, tizenegyszer juthatott volna el a Holdra. Van, aki bélyeget gyűjt, ő repülőtereket – telefonján az „ahol már jártam" applikáció úgy néz ki, mint egy világatlasz alakú sündisznó. Kalandjairól könyvet írt Elmentem világgá! címmel, amelyben páratlan humorral osztja meg 80 sztoriját a Föld körül.

A könyv előszavában „egy gyerekkori barátja” azt írta, hogy turisztikai és légiközlekedési szakemberként is világszerte elismeri a szakma, nemcsak azért, mert a repülőtereken azonnal a kulisszák mögé lát, hanem mert ismeri a légitársaságok működését, és mert bárhová ledobhatnák a levegőből, tíz percen belül „gyerekkori barátságot” köt valakivel, akit azonnal elbűvöl a történeteivel. Ehhez azért nem árt nyelveket tudni. Ha jól tudom, hetet…

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!