Szabó Brigitta A helyi NER-korrupció zárt világa

Forrest Gump olykor megzavarja a bulit

A lokális ügyek – legyen szó akár a természeti értékek semmibe vételéről, fakivágásról, nem egyeztetett beruházásokról, a hatalommal való visszaélés különböző formáiról –, amelyekben a helyi lakosság érdekei sérülnek, megreccsenthetik a legabszurdabb, legkorruptabb, legelnyomóbb, legmegosztóbb rendszert is. Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő szerint a NER-t az zavarja a legjobban, amikor egy ügyben összeállnak az érintett emberek, a civilek, az ellenzéki politikusok és a szabad sajtó.

Biatorbágyon, a lakók tiltakozása ellenére úgy épül műfüves focipálya az erdő szélén, egy tisztáson, egy védett patak közelében, hogy a polgármester a veszélyhelyzet kezelésére kapott extra jogkörével élve, egy személyben döntött a telek áron felüli megvételéről, és adott engedélyt a sportingatlan megépítésére. Alsóörsön, ugyancsak a helyieket megkerülve és megkárosítva, áron alul adott el a helyhatóság egy telket, amelyen benzinkút épül. Ezek kisebb helyi jelentőségű ügyek, vagy országosan jellemző megoldások?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!