Lakner Zoltán A létrehozás öröme

Jó borhoz kell az is, aki tudja, hogy ez jó bor

Családi kereskedői és vendéglátó hagyományokat visz tovább Kálmán András, aki tavaly hozta létre a budapesti Madách téren a Fiáker nevű borbárt. Kizárólag az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területéről származó borokat kínálnak a vendégeknek, akik a bulinegyed kapujában az ott megszokottól egészen eltérő atmoszférával találkozhatnak. A tulajdonos meggyőződése, hogy egy befektetés sikerét nem rövid idő alatt kell learatni, és a válság ellenére is hosszútávra tervez.

Kezdjük a végéről: itt van ez a tavaly nyáron létrejött hely, amely díjakat elnyerve indult, majd idén jött a koronavírus, a kijárási korlátozás, a gazdasági válság, az önkormányzati csendrendelet, a kormányzati nyitvatartási limit. Hogy áll most az üzlet szénája?

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!