Lakner Zoltán A megélhetési válság lehet a Fidesz fő ellenfele

Bíró-Nagy András: Az igazi tesztek még előttünk állnak

Azoknak a politikai szövetségét kellene megteremteni, akiket a hónap vége aggaszt, azokkal, akiket a világ vége nyomaszt – foglalta össze Bíró-Nagy András politológus a jelenlegi történelmi szituáció lehetséges politikai konklúzióját. Az általa vezetett Policy Solutions elemző intézet A zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon címmel jelentetett meg tanulmányt, amely nem kizárólag a klímakérdés közéleti lecsapódásával, hanem a szociális biztonság és az egyenlőtlenségek közmegítélésével is foglalkozik.

Új kiadványuk borítóján görögdinnyék láthatók, amelyek ugyebár kívül zöld, belül piros színűek. A zöld politikával szemben olykor ugyanis vádként merül fel ez a zöld-piros kombináció, Ön szerint azonban a baloldali és a zöld irányzat összetartozását nyíltan fel kellene vállalni.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!