Tóth Ákos Beer Miklós: Mindig újra kell kezdeni

Senki nem maga dönti el, hogy honnan indul. Hogy hol születik. Hogy mit kap a családtól, a barátoktól. Hogy mit kap a környezetétől. Ezt kell fölismernünk a másikban. A másságát – mondja lapunknak Beer Miklós, a váci egyházmegye immár nyugdíjas püspöke, akivel nagymarosi otthonában nemcsak az életről és annak hogyanjáról beszéltünk, hanem az elkerülhetetlen halálról, valamint arról is, megtalálta-e, s meglelhetjük-e mi is a lelki békénket.

Már több mint egy éve visszavonult. Megtalálta a lelki békéjét a nyugdíjas létben?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!