Kerékgyártó István: A vezérek nem tudnak embereket szeretni

Kaparj, kurta!

Nálunk és több más kelet-európai országban a rendszerváltás nem az ellenzéki pártok nyomására jött létre. Minden tiszteletem az övék: fantasztikus emberek voltak, a bőrüket vitték a vásárra, de a nagyhatalmak döntöttek a fejük felett – mondja Kerékgyártó István író, akinek a Kalligramnál most jelent meg Szeretett Gazdám, avagy egy vezér ifjúkora című regénye. Történetének főhőse mélyről indul, iskolázatlan közegből végül egy rendszerváltó világban találja magát.

Új könyve, a Szeretett Gazdám, avagy egy vezér ifjúkora rímel Sartre Egy vezér gyermekkora című munkájára. Tudatos volt?

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!