Komjáthi Imre: Az MSZP nem lesz többet olyan akkumulátor, amit bárki leszívhat

Tóth Ákos | 2022.11.05. 10:49

Címkék:

ellenzék MSZP

Olvasási idő kb. 14 perc

Nem népszerűségi mutatókkal kell versengeni, hanem azzal, hogy ki hány aktivistát tud hozni és hány szavazót tud megszólítani. A kampányban nem százalékok fognak versenyezni, hanem emberek, akiknek ki kell menniük az utcára, szórólapozniuk kell, be kell kopogtatniuk az ajtókon – mondja lapunknak Komjáthi Imre, az MSZP újonnan megválasztott társelnöke, akivel az éhségmenetről és a párt mélyrepüléséről is beszélgettünk.

A Medián legutolsó fölmérése szerint az MSZP egy százalékon áll. A pártról dokumentumfilmet forgatott a Partizán is, amelynek címe a párt haláltusáját vízionálja. Az egy százalékot alapul véve, ez nem tűnik túlzásnak.

A helyzet az, hogy az országot járva én nem ezt tapasztalom. A legutolsó, személyes megkérdezésen alapuló felmérés eredményei is sokkal jobbak ennél, és én az ilyen kutatásban jobban is hiszek, mint a telefonos megkérdezésekben. Ugyanakkor van közel 300 alapszervezetünk, több mint 40 polgármesterünk és több mint 360 önkormányzati képviselőnk. Ez jó alap ahhoz, hogy építkezzünk.

Biztos, hogy ezek a szervezetek még használható állapotban vannak?

A megválasztásom utáni legelső elnökségi ülésen azt tűztem ki feladatnak, hogy ezt az állapotfelmérést végezzük el. Az erre vonatkozó visszajelzéseink jók. Van mire építkezni, és én nem szeretnék lehajtott fejű szocikat látni, mert ezt sem az értékrendünk, sem a politikánk nem indokolja. Kétségtelen, át kell szerveznünk a hálózatunkat, új és modernebb eszközöket kell behoznunk a választók elérésére. Lehet azt az utat választani, hogy médiapárttá válunk, sajtótájékoztatókat tartunk, elmegyünk az Egyenes beszédbe, ahol kemény kijelentéseket teszünk, de ez önmagában semmire nem lesz elegendő.

Arra kell törekednünk, hogy a társadalmi szereplőket közvetlenül elérjük, mint ahogy az a múltkoriban Kaposváron is megtörtént, ahol egy párttagunkról kiderült, hogy egy körülbelül százezer tagot számláló, az allergiások érdekeit képviselő egyesület tagja, de eddig eszükbe sem jutott, hogy a gondjaikat az MSZP akár közvetíthetné is a döntéshozók felé. Pedig közvetíteni fogjuk, és erről az a százezer érintett értesülni fog. Az apró lépésekben hiszek. Mi a titka Tóth Józsefnek vagy Szitka Péternek, mi a titka Örsi Gergőnek? Ők nem az ATV-be járnak hetente, viszont nagyon is élő társadalmi kapcsolataik vannak.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Lesz-e közös ellenzéki lista az EP-választáson?

Mi lesz az előválasztással?

Az MSZP baloldaliságáról

Az ellenzéken belüli tömbösödésről

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés