Láng Zsuzsa Levegőt! – 5 perc szünet Kovács Annamária Laura (Larann) fotóssal

Fullasztó járvány- és élethelyzetben, élőzene nélkül élő zenészek drámájáról készített fotósorozatot Larann (Kovács Annamária Laura) és csapata, hogy ne maradjon dokumentáció nélkül az elmúlt másfél év keserves küzdelme. Komolyzenészek és rapperek, vokálosok és rockerek, frontemberek és menedzserek, hangosítók és szólisták életébe láthatnak bele a nézők: a remény és a kilátástalanság, a hit, a düh és a vidámság pillanatait élhetik át a most országos turnéra induló fotósorozat képkockáit követve.

A kreatív fotók, interjúk, videók, podcastok élménybeszámolóiból olykor a valóság köszön vissza, máskor pedig a művészek gondolatai tükröződnek érzékenyen. Mikor és mitől támadt az ötleted, hogy megörökíted a némaságra ítélt zenészek kilátástalannak tűnő élethelyzetét?

A saját, szintén kilátástalannak tűnő élethelyzetemen szomorkodtam éppen: én, mint koncertimádó fotós, nem csinálhatok semmit, nem mehetek sehova, nem találkozhatok senkivel, ráadásul egy dugó kellős közepén ültem az autóban. És akkor, abban a pillanatban, úgy éreztem: megfulladok! Olyan erővel tört rám az érzés, hogy hangosan ki kellett mondanom, levegőt!

Ebből származott a felismerés?

Igen, ugyanebben a pillanatban megszületett a felismerés is, hogy minden eszközzel meg kell mutatnunk az elnémult zenészek, és az élőzene hiányától megsüketült közönség keserves, elszigetelt életét.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egy éves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!