Meseország mindenkié lett

A Meseország mindenkié című mesekönyv bombaként robbant Magyarországon. Nem volt szép a történet eleje: a könyvet az „LMBTQ-ideológia” propagálásával vádolták, sőt, egy videón le is darálta Dúró Dóra képviselő. A Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában megjelent könyv nem csupán LMBTQ-témákat dolgoz fel, hanem a romák elleni diszkriminációt, a nemi szerepek vagy az örökbefogadás és a válás kérdését is mesébe csomagolja. A támadások elleni tiltakozás és érdeklődés következtében a kötet azonnal elfogyott a boltokból. Mint a mesékben: győzedelmeskedett a jó. A könyv szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral beszélgettünk.

Dúró Dóra könyvdarálós akciója után néhány nap alatt gyakorlatilag beszerezhetetlenné vált a kötet. Hány példányról beszélünk pontosan?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!