Kormos Lili Szerencse kérdése, ki hová születik

Csak közös ügyeink vannak

Az oktatásból való kiesés láncreakciót indított el, világszerte gyerekek milliói kerültek vissza a gyermekmunka, a szexuális kizsákmányolás csapdájába, és félő, hogy akkor sem térnek vissza az iskolába, ha a Covid-helyzet után mindenütt újra megnyitnak az intézmények. A globális szegénység elleni küzdelemről, adományozási hajlandóságról kérdeztük Modla Zsuzsannát, az UNICEF munkatársát.

A Covid-19 hatásai nem kímélték a gyerekeket sem, egy UNICEF-kutatás szerint világszerte 40 millióan maradtak ki az úgynevezett iskolaelőkészítő évből. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!