Lakner Zoltán Szorongások, félelmek, fortyogó feszültségek

Nem a migránsoktól tartunk, hanem attól, hogy nem tudunk megélni

Szorongások és félelmek Magyarországon címmel tett közzé nagyszabású tanulmányt a Policy Solutions (PS) elemzőintézet, a Friedrich Ebert Alapítvány támogatásával és a Závecz Research módszertani közreműködésével. Bíró-Nagy András politológus, a PS igazgatója azt mondja, a járvány és a gazdasági válság idején tapasztalható legfontosabb változás, hogy a hazai aggodalomlista élére ugrottak a megélhetés nehézségével kapcsolatos félelmek. A kutatóval arról is beszélgettünk, hogyan hat ez a politikai életre, s miként lehetne végre egyszer nem politikai gyúanyagként használni az elégedetlenségeket, de netán meg is oldani a szorongást okozó problémákat.

Miért éppen a szorongások és félelmek vizsgálata visz közelebb a magyar társadalom megértéséhez?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egy éves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!