Kormos Lili Test-történetek

Czingel Szilvia testképről, szorongásról, a falusi és a nagyvárosi nő testéről

Tudták, hogy a fűző nem csak egy különösen kényelmetlen ruhadarab volt, hanem hosszú évtizedekre egységesítette a női testképet? Hogy az első bikini annyira frivolnak számított, hogy csak egy sztriptíztáncosnő merte felvenni? Vagy hogy az első magyar szépségkirálynő-választás erős antiszemita indulatokat korbácsolt? Czingel Szilvia kultúrantropológust, A női test alakváltozatai 1880-1945 című könyv szerzőjét testképről, szorongásról, a falusi és a nagyvárosi nő testéről kérdeztük.

A szépség, az esztétikum mindig is a női testben manifesztálódott, vagy volt olyan időszak, amikor ezt inkább a férfiak küllemében keresték?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!