Ónody Gomperz Tamás 61 milliós bánatpénzt kapott a Médiatanács elnöke, Szijjártó Péter nekiugrott a pofátlan végkielégítésnek

„A nemzeti ügyek kormányának kötelező megfelelni a választói akaratnak, ami pedig az, hogy véget kell vetni a közszférában a pofátlan végkielégítések rendszerének” - érvelt Szijjártó Péter a köztévében.

A fideszes politikus leszögezte:

„A pofátlan végkielégítések rendszerének véget akartunk és akarunk vetni. A 2 millió forintnál nagyobb végkielégítést a közszférában jellemzően néhány év után vezetők kapták, esetenként több tízmillió forintot tehettek zsebre. Nincs ember, aki egyetértene azzal, hogy ezek jogosan járnának a költségvetési-állami szférában.”

A Médiatanács elnöke ráadásul saját elhatározása alapján távozott a munkahelyéről, márpedig nincs ember, aki egyetértene azzal, hogy jogosan járna a több tízmillió forintos végkielégítés annak, akit nem elbocsátottak, hanem önszántából mondott fel. (Ezen az sem változtat, ha a saját elhatározás egy olyan telefonhívás után születik meg, amelyben egy ismerős hang a Párt kérését tolmácsolja. Nekünk ez plusz 9 év, Mónika. De ne bánkódjon, nem feledkezünk meg Magáról.)

Helyes tehát, hogy a pofátlan összegű végkielégítések erkölcstelen rendszerének a kormány véget akar vetni. Állítólag korábban az is megtörtént, hogy valaki több tízmillió forintot tehetett zsebre, majd azonnal elhelyezkedett ugyanannak az államnak egy másik hivatalában, mint amely állam a pofátlan összegű végkielégítést kiutalta.

Nem véletlenül nevezte az elszámoltatásért felelős kormánybiztos elfogadhatatlannak azt, „ha valaki több tízmillió forintos végkielégítést vesz fel állami pénzből, ráadásul úgy, hogy rövid időn belül egy másik állami cégnél helyezkedik el.”

Mert az tényleg durva. 

Olyan mintha mondjuk a Médiatanács 61 millió forintos pofátlan végkielégítéssel távozó elnöke rögvest elhelyezkedne az Állami Számvevőszéknél alelnöki pozícióban.

Hupppszzzz.

„Kétharmados többséggel nem lehet kibújni a választói akarat alól, az a korszak véget ért, hogy a kormány megfutamodik. Az emberek nem erre szavaztak, a nemzeti ügyek kormányának pedig kötelező ennek megfelelni. Míg mások komoly áldozatokat hoznak a válság leküzdéséért, egyesek több tízmillió forinttal távozhatnak a közszférából. Ez igazságtalanság, és a kormány nem hátrál meg az első akadálynál.” – adott reményt mindenkinek Szijjártó Péter a cikk címének két tagmondatát egymástól elválasztó 11 csodálatos év kezdetén.

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.