A harcos jogvédő dzsudoka esete a katalánokkal

| 2021.07.26. 15:38

Olvasási idő kb. 2 perc

Egy algériai dzsúdózó visszalépett a versenyzéstől, mert nem akart az izraeli sportolóval megmérkőzni. Döntését azzal indokolta, hogy fontos számára az olimpia, de a palesztinok ügye még fontosabb. Vajon a kínai cselgáncsozóval sem lépett volna tatamira? Ha őt nem bojkottálná, az azt jelenti, hogy a tibetiek ügye nem fontosabb számára mint az olimpia? Ha nem fontosabb, akkor az azért van, mert Kínától jobb tartani, tehát fél, vagy azért, mert a tibetieket alacsonyabb rendűnek tartja mint a palesztinokat? Ő akkor rasszista? 

Ha viszont a kínai versenyzővel szemben sem állt volna ki, akkor mit kezd az orosz indulóval? Ő jöhet? Az azt jelenti, hogy az ukránok ügye nem fontos neki? Ennyire rasszista lenne az algériai dzsúdózó? És mit csinál, ha egy török olimpikonnal sorsolják össze? Összeméri vele az erejét a kurdok elnyomása ellenére? Vagy a kurdokat leszarja? 

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés