A kormány bevezette a hadikommunizmust

Venezuela előre megy, nem hátra

Tegnap azon ironizáltunk, hogy azért tűzte ki a lehető legkorábbi időpontra a választást az államfő, mert ha tovább tartana a kampány, akkor a kormány a 13. havi nyugdíj és a hatósági benzinár után a végén még a cukor árát is maximálná. És lőn. Ami kedden még vicc, az szerdán már valóság.

A friss bejelentés értelmében február elsejétől hat alapvető élelmiszer árát korlátozzák Magyarországon. A mai napon tehát Orbán Viktor bevezette a hadikommunizmust. Úgy is mondhatjuk, hogy 12 év kétharmados kormányzás után a miniszterelnök olyan eszközhöz kénytelen nyúlni, amelyet legutóbb a világháborús ostrom alatti és utáni évek nyomorának enyhítésére alkalmaztak.

Igazi siker.

A hús- és tejjegyek átvételének módjáról a hatóságok majd később értesítik a lakosságot, az élelmiszer-fejadag mennyiségét még számolja az Országos Tervhivatal. 

Akció

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.