A kormány bevezette a hadikommunizmust

Venezuela előre megy, nem hátra

ÓGT | 2022.01.12. 17:47

Olvasási idő kb. 2 perc

Tegnap azon ironizáltunk, hogy azért tűzte ki a lehető legkorábbi időpontra a választást az államfő, mert ha tovább tartana a kampány, akkor a kormány a 13. havi nyugdíj és a hatósági benzinár után a végén még a cukor árát is maximálná. És lőn. Ami kedden még vicc, az szerdán már valóság.

A friss bejelentés értelmében február elsejétől hat alapvető élelmiszer árát korlátozzák Magyarországon. A mai napon tehát Orbán Viktor bevezette a hadikommunizmust. Úgy is mondhatjuk, hogy 12 év kétharmados kormányzás után a miniszterelnök olyan eszközhöz kénytelen nyúlni, amelyet legutóbb a világháborús ostrom alatti és utáni évek nyomorának enyhítésére alkalmaztak.

Igazi siker.

A hús- és tejjegyek átvételének módjáról a hatóságok majd később értesítik a lakosságot, az élelmiszer-fejadag mennyiségét még számolja az Országos Tervhivatal. 

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés