A kormány bevezette a hadikommunizmust

Venezuela előre megy, nem hátra

ÓGT | 2022.01.12. 17:47

Olvasási idő kb. 2 perc

Tegnap azon ironizáltunk, hogy azért tűzte ki a lehető legkorábbi időpontra a választást az államfő, mert ha tovább tartana a kampány, akkor a kormány a 13. havi nyugdíj és a hatósági benzinár után a végén még a cukor árát is maximálná. És lőn. Ami kedden még vicc, az szerdán már valóság.

A friss bejelentés értelmében február elsejétől hat alapvető élelmiszer árát korlátozzák Magyarországon. A mai napon tehát Orbán Viktor bevezette a hadikommunizmust. Úgy is mondhatjuk, hogy 12 év kétharmados kormányzás után a miniszterelnök olyan eszközhöz kénytelen nyúlni, amelyet legutóbb a világháborús ostrom alatti és utáni évek nyomorának enyhítésére alkalmaztak.

Igazi siker.

A hús- és tejjegyek átvételének módjáról a hatóságok majd később értesítik a lakosságot, az élelmiszer-fejadag mennyiségét még számolja az Országos Tervhivatal. 

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés