A külföldi kézilabdázók találkozása a magyar valósággal

| 2022.01.25. 16:30

Olvasási idő kb. 4 perc

Gyarmattartó arroganciaként emlegette (a kifejezés újabban kiemelt helyet kapott a kormányoldal politikai szótárában) és sértődötten kikérte magának Gulyás Gergely, hogy a kézilabda EB kezdetén a franciák sztárjátékosa kritizálta a magyar szervezőket azért, mert nem biztosítanak megfelelő védelmet a a fertőzés ellen. Azóta többen csatlakoztak a franciák véleményéhez, hiszen rengeteg játékos lett beteg, a német csapatvezetés még azon is gondolkodott, hogy nem áll ki a következő meccsére.

Akció

A külföldi sportolók hetek óta, szilveszterkor is el voltak zárva még a családjuktól is, buborékban éltek, hogy az majd éppen a verseny színhelyén, Magyarországon pattanjon szét. Ezért egyesek nem játszhatnak, mások szokatlan összeállításban kénytelenek pályára lépni, állítólag még a tesztelés sem megy olyan gördülékenyen, ahogy ígérték nekik.

Az EB emiatt veszített fényéből, s nyilván az érmek is fakóbbakká válnak. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség dodonai nyilatkozatokat tesz, mint általában a kényelmes, konfliktuskerülő öregekből álló tekintélyes sporttestületek, amelyek egyre üszkösebb történetekkel igazolják egy alapos vérfrissítés, erkölcsi tisztítókúra szükségességét. A magyar sport élén már majd mindenütt NER-káderek osztják a lapokat, nem várható tehát tőlük elfogulatlan hozzáállás, ők a politikai hatalom kiküldöttjei – ahhoz lojálisak, a rájuk bízott sportágat legfeljebb szeretik.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés