A külföldi kézilabdázók találkozása a magyar valósággal

| 2022.01.25. 16:30

Olvasási idő kb. 4 perc

Gyarmattartó arroganciaként emlegette (a kifejezés újabban kiemelt helyet kapott a kormányoldal politikai szótárában) és sértődötten kikérte magának Gulyás Gergely, hogy a kézilabda EB kezdetén a franciák sztárjátékosa kritizálta a magyar szervezőket azért, mert nem biztosítanak megfelelő védelmet a a fertőzés ellen. Azóta többen csatlakoztak a franciák véleményéhez, hiszen rengeteg játékos lett beteg, a német csapatvezetés még azon is gondolkodott, hogy nem áll ki a következő meccsére.

Akció

A külföldi sportolók hetek óta, szilveszterkor is el voltak zárva még a családjuktól is, buborékban éltek, hogy az majd éppen a verseny színhelyén, Magyarországon pattanjon szét. Ezért egyesek nem játszhatnak, mások szokatlan összeállításban kénytelenek pályára lépni, állítólag még a tesztelés sem megy olyan gördülékenyen, ahogy ígérték nekik.

Az EB emiatt veszített fényéből, s nyilván az érmek is fakóbbakká válnak. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség dodonai nyilatkozatokat tesz, mint általában a kényelmes, konfliktuskerülő öregekből álló tekintélyes sporttestületek, amelyek egyre üszkösebb történetekkel igazolják egy alapos vérfrissítés, erkölcsi tisztítókúra szükségességét. A magyar sport élén már majd mindenütt NER-káderek osztják a lapokat, nem várható tehát tőlük elfogulatlan hozzáállás, ők a politikai hatalom kiküldöttjei – ahhoz lojálisak, a rájuk bízott sportágat legfeljebb szeretik.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvassa el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés