Miklós Gábor Batyka nekilátott újraszervezni a diktatúrát

Kedden reggel, február 16-án egész Belaruszban házkutatásokat kezdett a rendőrség ellenzékinek tartott újságíróknál és jogvédő szervezeteknél. Kihallgatásra vitték Minszkben Andrej Basztunecet, a Belarusz Újságíró Egyesület elnökét és helyetteseit. Vidéken is hasonló akciókat folytattak. A kiemelt bűnügyekben eljáró úgynevezett nyomozó bizottság közleményt adott ki, amely szerint az akció célja az, hogy feltárják az országban a tiltakozó mozgalom finanszírozási hátterét. A rendőrök elvittek több szabadúszó újságírót, akik külföldi médiumokat tudósítottak.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!