Tamás Ervin Bezzeg az egyházi iskolák!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitóján azt hangsúlyozta, hogy az emberek azért bíznak „valahogy jobban” az egyházi iskolákban, mint a világiakban vagy az alapítványi iskolákban, mert az egyházi oktatási intézményekben az ember a test és a szellem egységében van, amely semmi mással nem pótolható többletet jelent. Elmondta, hogy az Euorstat adatai szerint Magyarország költ arányosan az Európai Unióban a legtöbbet az egyházak és egyházi iskolák támogatására hozzátette, hogy 2010 óta megduplázódott az egyházi iskolák száma.

Minden tiszteletem az egyházi oktatásé, de messze nem vagyok biztos abban, hogy ez a trend egészség oktatási hálózatot teremt és milyen eszközökkel biztosítottak az állami iskoláknál jóval kedvezőbb terepet az egyháziaknak. (Arról nem is beszélve, hogy az állam képviselője büszkélkedik azzal, mennyire rosszak az állami iskolák.)

Ráadásul úgy tűnik, hogy a politikus eszmefuttatása egyben komoly tudományos szenzáció: Semjénnek sikerült elválasztania az embereket a szülőktől. A tapasztalatok ugyanis azt jelzik, hogy a szülők nagy számban más következtetésre jutottak, mint a kormányfő helyettese által tényként hirdetett tétel, ami - igazságtalanul - ismét megtépázza az ezernyi szabállyal, Klikkel megregulázott, az egyháziaknál jóval kevesebb pénzből élő tanintézeteket és azokat az alapítványi iskolákat, amelyeket a kurzus kevésbé, a diákok viszont nagyon szeretnek. A tehetősebb szülők igyekeznek ezek egyikébe-másikába juttatni csemetéjüket, de a többszörös túljelentkezés miatt ez sem könnyű.

Már megint hülyének néznek.

Tisztelt Olvasónk!

Ön az elmúlt percekben a Jelen cikkét olvasta. Köszönjük érdeklődését!
Ha tetszett, olvassa el a többi cikkünket is, amelyek előfizetéssel érhetők el.