Lakner Zoltán És lehetséges: még magasabb fokozatba kapcsolt a kormány propagandasajtója

„Azt kell mondanom, hogy a nyugati világban a mi szakmánk nincs jó állapotban. Az amerikai elnökjelöltek vitája, ahogy Pesten mondják, se volt piskóta, hogy így fogalmazzak” – nyilatkozott pár napja Orbán Viktor a közállapotok és a politikusi szakma helyzete felett borongva.

Érdekes ez, tekintve, hogy a BBC kimutatása szerint Orbán Viktor kedvenc és egyben egyetlen lehetőségként számon tartott elnökjelöltje, Trump, másfél óra alatt 73 alkalommal vágott Biden szavába. Más forrás szerint pedig összesen 128-szor szólt közbe, amikor ellenfelénél volt a szó vagy a moderátor próbált kérdést feltenni.

Még érdekesebb, hogy a televíziós vita lefolyását egy olyan politikus kritizálja, aki tizennégy és fél éve nem vállalkozik hasonló szereplésre.

De nem is akarnék ilyen messzire elkalandozni, maradjunk a hazai politika állapotánál.

Most ugye éppen az folyik, hogy egy mesekönyv miatt megbélyegző matricákat ragasztgatnak buzgó „családvédők” könyvesboltok ajtajára. Történik mindez a melegellenes propaganda teljes körű kormánysajtóbeli támogatása közepette.

Ezalatt a kormánylap lényegében egyazon napon tudott nekirontani Iványi Gábornak és Pikó Andrásnak.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!