Tamás Ervin: Ez a vizsga eladó

| 2022.01.17. 13:13

Olvasási idő kb. 3 perc

Ma megtudhattuk, hogy a végrehajtói kar első embere nem csak a hozzátartozó státuszok dolgában intézkedett, hanem egyetemi vizsgák elintézését is vállalta. Sokszor úgy, hogy a hallgatók jelenlétét is mellőzni lehetett. 

A 444 által megszerzett iratokban nem is az a legriasztóbb, hogy egy-egy kollokviumkor kivételesen besegít az ismerős, hiszen a „lágy” kettes némelyik professzornál praktikus okokból születik – a delikvenssel nem akarja több időt tölteni, mert időfecsérlésnek tartja pótvizsgáztatni. A mi végrehajtónk azonban olyan végrehajtó, amilyen az ország végrehajtói-gyakorlata – a szívesség-világ korifeusa, ennek fényében létesít, fenntart, használ minden kapcsolatot, a szálak nem a Burda kötésmintái, hanem egy morálisan leromlott ország sumákhálója.

A Völner ügy kulcsfigurája a mocsárban tört akadálytalanul előre, ő nem a Hanság lecsapolását tűzte ki céljául, ehelyett egész pályáján sok-sok kis Hanságot teremtett maga körül – erre épült a karrierje.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvassa el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés