Tamás Ervin: Ez a vizsga eladó

| 2022.01.17. 13:13

Olvasási idő kb. 3 perc

Ma megtudhattuk, hogy a végrehajtói kar első embere nem csak a hozzátartozó státuszok dolgában intézkedett, hanem egyetemi vizsgák elintézését is vállalta. Sokszor úgy, hogy a hallgatók jelenlétét is mellőzni lehetett. 

A 444 által megszerzett iratokban nem is az a legriasztóbb, hogy egy-egy kollokviumkor kivételesen besegít az ismerős, hiszen a „lágy” kettes némelyik professzornál praktikus okokból születik – a delikvenssel nem akarja több időt tölteni, mert időfecsérlésnek tartja pótvizsgáztatni. A mi végrehajtónk azonban olyan végrehajtó, amilyen az ország végrehajtói-gyakorlata – a szívesség-világ korifeusa, ennek fényében létesít, fenntart, használ minden kapcsolatot, a szálak nem a Burda kötésmintái, hanem egy morálisan leromlott ország sumákhálója.

A Völner ügy kulcsfigurája a mocsárban tört akadálytalanul előre, ő nem a Hanság lecsapolását tűzte ki céljául, ehelyett egész pályáján sok-sok kis Hanságot teremtett maga körül – erre épült a karrierje.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés