Faragó József India is rohamtempóban készül saját vakcinájával

Miközben a világ komolyan csak az amerikai, brit és német vakcinakutatásokra figyel, az orosz és a kínai fejlesztéseket meg legfeljebb félszemmel követi. Most épp az amerikai-német Pfizer-BioNTech páros és az amerikai Moderna tromfolt egymásra, hogy kinek hatékonyabb a koronavírus elleni vakcinája. A héten pedig India is bejelentkezett egy harmadik klinikai fázisban lévő oltóanyaggal, melyet 26 ezer önkéntes bevonásával tesztelnek.

A Covaxin nevű szert a Bharat Biotech, az Indiai Orvosi Kutatások Tanácsa és a Nemzeti Virológiai Intézet jegyzi. De nem csak az ígéretes fejlesztés miatt érdemes figyelni Indiára. Ennél is fontosabb, hogy a világ legnagyobb vakcina gyártója az Indiai Szérum Intézet. Más szóval, ha egy szer engedélyt kap, akkor a többi már Indiában dőlhet el, ahol évi másfél milliárd adagot bármely oltásból legyártanak.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!